Ads 468x60px

Wednesday, 30 October 2013

SET MENYUSU SPECIAL UNTUK PARA IBU

Kenapa Perlu Menyusu Sendiri anak kesayangan anda?

Alangkah bahagianya menjadi seorang ibu apatah lagi boleh menyusui sendiri bayi yang dilahirkan. Secara fitrahnya, setiap ibu mampu menyusui sendiri anaknya. Demikiankah kehebatan se orang insan bernama ibu yang dikurniakan oleh Allah.

Benarkan Susu Ibu   Makanan Terbaik Untuk Bayi ?

Susu ibu mengandungi khasiat pemakanan yang seimbang untuk pembesaran dan perkembangan bayi bagi memastikannya membesar dengan sihat dan kuat.
Susu ibu juga mempunyai daya tahan yang diperlukan oleh bayi anda demi melindunginya daripada serangan dan jangkitan yang biasa dihadapi oleh bayi yang baru lahir.
Kebanyakan susu tepung yang ada di pasaran, jika diberikan kepada  bayi boleh menyebabkan jangkitan kuman yang mengakibatkan cirit birit dan sebagainya.

Benarkah Ibu Yang Menyusu Ibu Yang Sihat?

Benar sekali. Sesetengah jenis kanser seperti kanser payudara dan ovari jarang berlaku pada ibu-ibu yang menyusu. Secara umum, diet yang seimbang amat penting bagi para ibu yang menyusu  bagi mengekalkan komposisi dan pengeluaran susu di samping mengekalkan kesihatan ibu.

Apakah Suplimen yang Perlu Diambil oleh Para ibu yang Menyusu bagi Memastikan Kesihatan Bayi dan Ibunya?

Multivitamin Shaklee
Multivitamin menyediakan vitamin dan mineral penting untuk para ibu yang mana ianya tidak boleh diperolehi daripada diet harian. Kadar vitamin yang mencukupi membantu penghasilan susu yang banyak dan berkhasiat di samping menggalakkan kesihatan ibu dan bayi secara menyeluruh.

Protein  Shaklee
Bayi memerlukan protein yang banyak untuk tumbesaran yang berkekalan dan sempurna. Sumber protein yang baik seperti protein soya di dalam diet penyusuan anda amat penting untuk pengeluaran susu. Protein membantu dalam membina dan mengekalkan sel-sel yang menghubungkan setiap bahagian tubuh.

Vitamin C  Shaklee
Dalam satu kajian terhadap para ibu yang menyusui bayi dan mengambil vitamin C menunjukkan khasiat vitamin C tertumpu pada bayi. Vitamin C penting bagi menguatkan sistem imun dan membina kulit, gigi dan gusi yang sihat.

Vitamin B Kompleks  Shaklee
Vitamin B Kompleks merupakan vitamin yang diperlukan oleh anda dan bayi anda setiap hari bagi menyokong sistem saraf dan metabolisma yang sihat. Vitamin B mempunyai pelbagai fungsi termasuk pengeluaran hormon, pembentukan sel-sel darah merah, penghasilan tenaga untuk sel, dan mengekalkan saraf serta kulit yang sihat.

Kalsium  Shaklee
40 peratus daripada susu ibu adalah kalsium, Kalsium diperlukan untuk membina tulang yang sihat dan pertumbuhan gigi pada bayi. Wanita yang menyusui bayi disarankan mengambil sebanyak 1300mg kalsium setiap hari.

Asid Lemak Omega 3  Shaklee
Pengambilan dan tambahan Asid Lemak Omega-3 dalam tempoh penyusuan susu ibu dapat menggalakkan pengembangan otak dan mata anak, Ia Telah dibuktikan secara saintifik bahawa neuron lebih mudah berhubung apabila kandungan Omega 3 lebih banyak di dalam otak. Tambahan pula, tidak ramai kanak-kanak yang diberi susu ibu menpunyai masalah fungsi otak seperti gangguan hiperaktif dan masalah tuampuan  (ADHD) atau autisme.

Alfalfa  Shaklee
Alfalfa mengandungi banyak nutrien penting dan pelbagai vitamin seperti vitamin K, A, B1, B6, C, E, kalsium, zink dan zat besi. Semua bahan-bahan tersebut penting untuk pertumbuhan dan perkembangan yang sihat. Alfalfa juga digunakan secara traditional untuk meningkatkan pengeluaran bekalan susu ibu.
_________________________________________________________________________________

Shaklee Breastfeeding Set  Shaklee

Family Wellness( ESP + Vit-Lea + Vit-C + B-Complex)  Shaklee
Mengandungi keseluruhan nutrisi untuk kekal cergas dan sihat. Ia memberikan tenaga dan makanan berkhasiat untuk tubuh yang sihat.

Ostematrix  Shaklee
Menyediakan nutrien matriks unik termasuk kalsium, vitamin D, magnesium dan banyak lagi bagi mengekalkan tulang dan gigi yang sihat.

Alfalfa Complex Shaklee 
Alfalfa Complex yang dicipta oleh Dr.Forrest C Shaklee pada tahun 1950-an merupakan Formula Milik Penuh Shaklee(Shaklee Signature Formula). Ia mengandungi pelbagai vitamin dan mineral.

Complete Set terdiri daripada:

1) ESP  Shaklee - RM 150
2) Vit-Lea  Shaklee - RM 88.75
3) Vita-C  Shaklee - RM 92.50
4) B-Complex   Shaklee- RM 53.75
5) Ostematrix  Shaklee - RM 61
6) Alfalfa(S)  Shaklee- RM 53.75

Total Price for Non-Shaklee Member : RM 499.75

** UNTUK ANDA YANG INGIN HARGA DISKAUN BLH TINGGALKN KOMEN YEA..


0 comments:

Post a Comment

 

Penafian

Segala maklumat yang terkandung di dalam blog ini adalah berkaitan produk kesihatan Shaklee. Ia bukan bertujuan mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit. Sekiranya anda menghidap sebarang penyakit sila dapatkan khidmat nasihat dan rawatan daripada doktor dan pakar pemakanan anda.

Sijil Halal Shaklee

Total Pageviews